آرشیو پرسش و پاسخ ها: اصطلاحات فقهی

صیغه محرمیت

فرق‌ صیغة‌ محرمیت‌ با عقد دائم‌ یا موقت‌ را بنویسید. بفرمایید کسی‌ که‌ صیغة‌ محرمیت‌ می‌خواند احتیاج‌ دارد که‌ صیغة‌ عقد نیزبخواند، یعنی‌ واجب‌ است‌ یا صیغة‌ محرمیت‌ کافی‌ است‌؟

لازم‌ است‌ در ابتدا توضیحی‌ در مورد محرمیت‌ داده‌ می‌شود: در اسلام‌ به‌ یکی‌ از سه‌ راه‌ ذیل‌ محرمیت ایجاد می شود: ۱ ـ نسبت‌ مثل‌ نسبت‌ خواهران‌ و برادران‌ و والدین‌ و اجداد و نوه‌ها و عموها و... . ۲ ـ سبب‌: الف‌) رضاعی‌ که‌ با شیر خوارگی‌ با شرایط‌ خاص‌ ایجاد می‌شود. ب‌) عقد ازدواج‌ که‌ دو نوع‌ دائم‌ یا موقت‌ است‌. غیر از موارد بالا راه‌ دیگری‌ برای‌ ایجاد محرمیت‌ نیست‌ و این‌ که‌ بعضی‌ مطرح‌ می‌کنند که‌ بین‌ دختر و پسری‌ که‌ قراراست‌ ازدواج‌ کنند صیغه‌ محرمیت‌ خوانده‌ شود تا مشکل‌ شرعی‌ نداشته‌ باشند و همدیگر را بهتر بشناسند و با خصوصیات‌یکدیگر آشنا شوند و...، این‌ها اگر در قالب‌ عقد ازدواج‌ باشد اشکال‌ ندارد و طرفین‌ همسر قانونی‌ و شرعی‌ یکدیگرند. و آنچه‌که‌ مرسوم‌ است‌ و واقع‌ می‌شود در اکثر موارد عقد موقت‌ است‌ که‌ برای‌ مدت‌ زمان‌ خاصی‌ با اجازه‌ پدر دختر صیغه‌ آن‌ خوانده‌می‌شود و طرفین‌ با یکدیگر محرم‌ شده‌ و البته‌ ممکن‌ است‌ شرط‌ یا شرایطی‌ را هم‌ قرار دهند. در هر صورت‌ بعد از اتمام‌ مدت‌تعیین‌ شده‌ عقد خود به‌ خود فسخ‌ شده‌ و طرفین‌ مجدداً نامحرم‌ می‌شوند و برای‌ ادامه‌ زندگی‌ و محرمیت‌ نیاز به‌ عقد جدید(دائم‌ یا موقت‌) دارد.

(2 رای)
این مقاله مفید بود
این مقاله مفید نبود

این قسمت مخصوص ثبت نظر کاربران در خصوص سوال پرسیده شده میباشد. لطفا از ثبت سوال جدید در این بخش خودداری فرمایید. برای ثبت سوال جدید از گزینه "ارسال سوال" استفاده نمایید. بدیهی است به سوالاتی که در این صفحه پرسیده شود ، پاسخی از طرف سایت داده نخواهد شد.
نظر (0)
ارسال یک نظر جدید
 
 
نام کامل :
پست الکترونیک :
نظر:
تأیید کد امنیتی 
 
لطفا متنی را که در کادر زیر می بینید وارد نمایید