آرشیو پرسش و پاسخ ها: مراجع عظام

مداحی با سخنان غیر معتبر و نقل به معنا

سؤال:
در بعضي هيئت‌هاي مذهبي مصيبت‌هايي خوانده مي‌شود كه به مقتل معتبري مستند نيست و از هيچ عالم يا مرجعي نيز شنيده نشده است و هنگامي كه از خوانندۀ مصيبت، منبع آن را جويا مي‌شوند، پاسخ مي‌دهد كه اهل‌بيت اين‌گونه به ما فهمانده‌اند و ما را راهنمايي كرده‌اند و واقعة كربلا فقط در مقاتل نيست و منبع آن نيز تنها گفته‌هاي علما نمي‌باشد، بلكه گاهي بعضي از امور براي مداح يا خطيب حسيني از راه الهام و مكاشفه مكشوف مي‌شود، سؤال من اين است كه آيا نقل وقايع بدين روش صحيح است؟ درصورتي كه صحيح نباشد، تكليف شنوندگان چيست؟
جواب:
نقل مطالب به‌صورت مزبور و بدون اينكه مستند به روايتي باشد يا در تاريخ ثابت شده باشد، وجه شرعي ندارد، مگر آنكه نقل آن بيان حال به حسب برداشت متكلم بوده و علم به خلاف بودن آن نداشته باشد و تكليف شنوندگان نهي‌ازمنكر است؛ به شرطي كه موضوع و شرايط آن نزد آنان ثابت شده باشد.

منبع: کتاب احکام فرهنگی - هنری/ بر اساس فتاوای امام خامنه‌ای/ انتشارات زمزم هدایت/ پژوهشگاه علوم اسلامی امام صادق علیه السلام.

(0 رای)
این مقاله مفید بود
این مقاله مفید نبود

این قسمت مخصوص ثبت نظر کاربران در خصوص سوال پرسیده شده میباشد. لطفا از ثبت سوال جدید در این بخش خودداری فرمایید. برای ثبت سوال جدید از گزینه "ارسال سوال" استفاده نمایید. بدیهی است به سوالاتی که در این صفحه پرسیده شود ، پاسخی از طرف سایت داده نخواهد شد.
نظر (0)
ارسال یک نظر جدید
 
 
نام کامل :
پست الکترونیک :
نظر:
تأیید کد امنیتی 
 
لطفا متنی را که در کادر زیر می بینید وارد نمایید