قسم خوردن از روی عصبانیت |
|
سلام.اگر از روى عصبانيت قسم خورده شود و بگويد بخدا و به قران قسم ميخورم كه فلان مكان هيچوقت نروم.اگر پشيمان شد ميتواند قسم خود را بشكند و آيا شکستن قسم گناه است يا خير؟ (مرجع تقليد من آقاى خامنهاى)
قسم خوردن به خداوند و قرآن کریم و عمل نکردن به آن:
اگر کسی به اسم جلاله ( یعنی به خدا یا الله و امثال آن) قسم بخورد که کاری را انجام دهد یا ترک کند، مثلاً قسم بخورد که روزه بگیرد، یا دود استعمال نکند چنانچه عمداً مخالفت کند، باید کفّاره بدهد؛ یعنی یک بنده آزاد کند، یا ده فقیر را سیر کند، یا آنان را بپوشاند و اگر اینها را نتواند باید سه روز، روزه بگیرد و این در صورتی است که شرایط زیر را دارا باشد.
شرایط قسم خوردن
- باید بالغ و عاقل باشد.
-از روی قصد و اختیار باشد، (پس قسم خوردن بچه و دیوانه و مست و کسی که مجبورش کردهاند، درست نیست و همچنین است اگر در حال عصبانی بودن بی قصد قسم بخورد.)
- کاری را که قسم میخورد انجام دهد باید حرام و مکروه نباشد، همچنین آن کاری را که قسم میخورد ترک کند، باید واجب و مستحبّ هم نباشد.
- به یکی از اسامی خداوند قسم بخورد که به غیر ذات مقدس او گفته نمیشود مانند "خدا" و "اللَّه" .
- قسم را به زبان بیاورد و اگر بنویسد یا در قلبش آن را قصد کند صحیح نیست، ولی آدم لال اگر با اشاره قسم بخورد صحیح است.
- عمل کردن به قسم برای او ممکن باشد پس اگر موقعی که قسم میخورد برایش ممکن باشد و بعد از مدتی از انجام قسم عاجز شود یا برایش مشقّت داشته باشد، قسم او از وقتی که عاجز شده به هم میخورد.
| |
|